12 смачних страв для приготування у вбудованій мікрохвильовій печі Whirlpool WMF200G
12 смачних страв для приготування у вбудованої мікрохвильової печі Whirlpool WMF200G, які може приготувати кожен.
Відійдіть від печі...
Ви можете бути здивовані асортиментом страв, які можна приготувати в мікрохвильовій печі Whirlpool WMF200G, від лазаньї та рибного філе до гарячого шоколаду.
Більше того, вам не потрібно бути професіоналом, щоб вони мали чудовий смак.
Скільки з цих ідей ви пробували?
ДОМАШНЯ ЛАЗАН'Я
Лазанья - ситна та смачна страва, яку люблять дуже багато людей. Найпростіший спосіб приготувати лазанью - у мікрохвильовці.
Як приготувати лазанью в мікрохвильовці, покрокова інструкція:
1. Чистимо цибулю та часник, нарізаємо дрібно-дрібно.
2. Додаємо їх до фаршу, закриваємо ємність кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальній потужності.
3. Зі свіжих помідорів знімаємо шкірку та подрібнюємо. Змішуємо з томатною пастою.
4. Додаємо перець, сіль і сухі трави.
5. Перемішуємо вершки, йогурт. Додаємо до них мускатний горіх і сіль.
6. Змащуємо олією форму та наливаємо на дно трохи вершкової суміші.
7. Викладаємо на дно листи для лазаньї.
8. Половину кількості фаршу розподіляємо по поверхні листів, заливаємо томатами.
9. Знову укладаємо листи, поверх них трохи вершкового соусу, фарш і томати.
10. Накриваємо листами, що залишилися, заливаємо соусом і посипаємо тертим сиром.
11. Ставимо в мікрохвильовку на 30-35 хвилин за потужності 700 ват. Після закінчення готування необхідно, щоб лазанья постояла ще хвилин 10. Потім розрізаємо і подаємо до столу.
СУП
Перші страви в СВЧ-печі готуються швидше, ніж на звичайній плиті. Особливо швидко готуються супи-пюре. Оскільки щільність продуктів впливає на глибину проникнення мікрохвиль, подрібнені компоненти зваряться за лічені хвилини.
1. Бульйон вилийте в глибокий скляний посуд і близько 4 хвилин підігрівайте в мікрохвильовці за потужності 800 Вт - щоб бульйон закипів.
2. Одночасно з цим зробіть м'ясний фарш. Для цього пропустіть яловичину через м'ясорубку (або подрібніть за допомогою блендера чи комбайна). Ріпчасту цибулю дрібно порубайте і додайте її шматочки до прокрученого м'яса. Усе гарненько перемішайте.
3. В окремій посудині збийте яйця, посоліть їх і поперчіть, підмішайте до м'яса. Туди ж влийте невелику кількість теплого бульйону, не перестаючи помішувати масу.
4. Всипте у фарш панірувальні сухарі, ще раз усе перемішайте. Має вийти в'язкий за своєю консистенцією склад, з якого можна буде формувати кульки.
5. Коріння селери та петрушки очистіть і поріжте тонкою соломкою. Складіть їх у пластиковий або скляний посуд із високими стінками. Вилийте в коренеплоди 1 столову ложку рослинної олії та додайте томатну пасту. Закрийте посуд кришкою і на кілька хвилин помістіть у СВЧ-піч, щоб продукти трохи «попасерувалися».
6. Візьміть ще один такий самий посуд і насипте в нього борошно. До нього додайте другу столову ложку рослинної олії й теж відправте в мікрохвильовку. Цей посуд треба тримати всередині набагато менше часу - лише кілька секунд. Цього буде достатньо для того, щоб борошно набуло приємного золотистого кольору.
7. До м'ясного бульйону (який ви певний час тому доводили до кипіння) викладіть підсмажене коріння селери та петрушки, а також борошно.
8. З м'ясного фаршу скачайте невеликі фрикадельки і також запустіть їх у бульйон. Посоліть майбутній суп, поперчіть за смаком.
9. Накрийте посуд кришкою і розігрівайте в мікрохвильовці на повній потужності 4 хвилини.
ОМЛЕТ
Омлет - це один із найпростіших і найпопулярніших сніданків, який готується легко і припадає до смаку як дорослим, так і дітям. Якщо у вас є мікрохвильовка, спробуйте приготувати омлет у ній - він вийде ніжним і пишним, а на приготування піде всього п'ять-сім хвилин.
1․ Збийте яйця з молоком і дрібкою солі.
2․ Додайте шинку, сир, томати та зелень, перемішайте. Розлийте яйця по двох кружках, заповнюючи їх на третину.
3. Готуйте омлет у мікрохвильовці на максимальній потужності 1 хвилину 40 секунд. Перемішайте масу кілька разів у середині приготування.
РИБНЕ ФІЛЕ
Простий рецепт минтая в мікрохвильовці дасть вам змогу без зайвих зусиль приготувати смачну та соковиту страву хоч на обід, хоч на вечерю. Рибу, приготовлену таким чином, можна вживати і в гарячому, і в холодному вигляді.
1. Рибу чистимо та миємо. Обтираємо паперовим рушником. Нарізаємо шматочками середньої величини. Якщо у вас філе - ще краще, можна буде без побоювання нагодувати дітей.
2. Солимо та перчимо шматки риби, посипаємо спеціями.
3. Чистимо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо так, як вам подобається. Помідори можете дрібно порізати або подрібнити в блендері.
4. Укладаємо продукти в скляний посуд для мікрохвильовки. Внизу - риба, потім упереміш цибулю та моркву. Помідори розподіляємо зверху.
5. Заливаємо водою, у якій розвели сіль. Закриваємо кришку і ставимо в мікрохвильовку на 12-15 хвилин за повної потужності. За бажанням, можна посипати готову страву тертим сиром і поставити ще на кілька хвилин у мікрохвильовку для того, щоб сир розплавився.
М'ЯСНИЙ ХЛІБ
М'ясний хліб - це шикарна універсальна страва, яка підходить для будь-якого випадку. Його можна швиденько зварити до вечері з найпростіших і найдоступніших продуктів. А можна проявити фантазію і зробити м'ясний хліб головною гарячою стравою або холодною закускою святкового столу.
1. У великій формі для мікрохвильової печі змішайте 2 яйця, 2 ст. л. кетчупу, гірчицю, хлібні крихти, усі спеції.
2. Додайте фарш, як слід вимішайте. Сформуйте овальний «хліб».
3. Помістіть «хліб» у форму для мікрохвильової печі, накрийте плівкою, проткніть її і готуйте в режимі №5. Злийте рідину, що утворилася.
4. У маленькій формі для мікрохвильової печі змішайте обидва види цукру, оцет і кетчуп, що залишився. Полийте м'ясний хліб. Накрийте плівкою, проткніть її і готуйте 3 хвилини за потужності 100%.
5. Дайте відпочити 10 хв. перед подачею.
ГАМБУРГЕР
У сучасному світі людям часто доводиться їсти на ходу. На допомогу приходять вельми доступні страви фаст-фуду. Гамбургер - одна з найпопулярніших таких страв, яка особливо полюбилася дітям. Сучасний бургер складається зі спеціальної розрізаної навпіл булочки, підсмаженої котлети (з курячого, рибного, яловичого фаршу), соусів, овочів, листя салату і сиру.
1. Промийте помідор з огірком, наріжте на невеликі часточки. Розділіть булочку навпіл. Заздалегідь обсмажте або запечіть котлету, сформовану з фаршу.
2. Візьміть 2 частини булочки, змастіть з боку розрізу кетчупом. На одну булочку покладіть котлету, наверх - 2 шматочки сиру.
3. на булочку з котлетою та сиром викладіть нарізані помідорки й огірок. Накрийте другою половинкою. Поставте бургер на розігрів у мікрохвильовку на 2 хвилини.
4. Подавайте бургер теплим до приготованої смаженої картоплі по-селянськи або фрі з додаванням улюблених соусів.
КАРТОПЛЯНА ЗАПІКАНКА
Картопляна запіканка - проста, ситна та смачна страва, яку люблять і діти, і дорослі. Для приготування використовуються картопля, молоко, курячі яйця, спеції та сир.
1. Чистимо картоплю і нарізаємо тонкими скибочками.
2. Збиваємо яйця з молоком або вершками. Додаємо сіль, перець.
3. Змащуємо скляну посудину для мікрохвильовки рослинною олією та присипаємо борошном.
4. Викладаємо в посуд картоплю та заливаємо яєчно-вершковою сумішшю.
5. Закриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильовку на 25 хвилин за повної потужності.
6. Посипаємо сиром і ставимо ще на 5 хвилин.
ОВОЧІ
Варені овочі можуть стати прекрасною основою для традиційних салатів, наповненням для корисних боулів, частиною холодних закусок і гарніром до м'ясних і рибних страв. А якщо додати до зварених овочів ароматну олію, сіль, спеції, пряну зелень і горіхи, ви отримаєте повноцінну страву.
Складіть чисті овочі в глибоку миску, додайте трохи води і готуйте їх під ковпаком на середній потужності в мікрохвильовці. Якщо у вас немає ковпака, можете скласти овочі в пакет для запікання, додати трохи води, герметично закрити його та зробити кілька отворів за допомогою зубочистки, щоб пара могла вільно виходити. Після того, як пристрій сповістить вас про готовність, не поспішайте витягувати посуд із мікрохвильовки. Залиште овочі всередині ще на кілька хвилин. Час варіння буде відрізнятися залежно від виду овоча.
СПАРЖА
1. Покладіть спаржу в тарілку, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі. Викладіть спаржу кінчиками в центр, якщо це можливо. Кінчики м'якші і, як правило, готуються швидше, тому є шанс, що вони стануть занадто м'якими за надмірного готування. Оскільки в центрі мікрохвильової печі менше тепла, таке розміщення спаржі сприяє запобіганню занадто швидкого приготування кінчиків.
2. Додайте воду, апельсиновий сік або біле вино. Додайте тільки 1/4 склянки (60 мл) рідини. За бажання посоліть. Якщо ви хочете, щоб яскраво проявився аромат спаржі, або ви плануєте приправляти її пізніше чи додати в соус, використовуйте воду. Якщо ви хочете додати спаржі додаткового аромату, використовуйте апельсиновий сік або біле вино.
3. Готуйте в мікрохвильовій печі протягом 4-7 хвилин. Накрийте страву та готуйте за повної потужності, поки спаржа не стане м'якою. Якщо ви готуєте нарізану спаржу, готуйте її протягом 3-5 хвилин за повної потужності. У середині процесу приготування помішайте спаржу, щоб сприяти рівномірному приготуванню.
4. Подавайте в гарячому вигляді. Дайте спаржі постояти 5 хвилин перед подачею, а потім перекладіть її в індивідуальні тарілки для подачі. За бажання додайте ложку вершкового масла або часникової олії в страву перед подачею на стіл.
ПОПКОРН
Теплий свіжий попкорн чудово доповнить домашній перегляд фільму або улюбленого серіалу і занурить в атмосферу кінотеатру. Крім цього можна запропонувати кілька мисок попкорну як закуску для гостей, адже готувати його неймовірно швидко і просто.
1. Для приготування попкорну вам знадобиться скляна миска з кришкою, придатна для використання в мікрохвильовці.
2. На дно миски розкласти зерна кукурудзи в один шар. Бажано, щоб зерна зберігалися до цього в якомусь прохолодному місці, наприклад, у холодильнику. Так вони краще розкриються під час нагрівання.
3. Поверх зерен покласти невеликий шматочок м'якого вершкового масла.
4. Накрийте щільно посудину кришкою і відправте в мікрохвильовку на повну потужність на 3-3,5 хвилини.
5. Готовий попкорн дістати з мікрохвильовки, посипати дрібкою солі та перемішати.
КАПКЕЙКИ
Капкейк у мікрохвильовці вийде ніжним і ароматним. Для приготування десерту необхідний мінімум інгредієнтів і кілька хвилин. Перевірений рецепт допоможе все зробити правильно.
1. Розмішайте сухі інгредієнти в невеликій ємності (Пшеничне борошно
4 столові ложки, Цукор 4 столові ложки, Какао 2 столові ложки)
2. Збийте туди 2 яйця. Додайте 23 столові ложки рослинної олії. Щоб кекс був не сухим, не забудьте додати сметану.
3. Погасіть соду оцтом і додайте в тісто. Ретельно розмішайте інгредієнти, краще збити міксером. Тісто має вийти середньої густоти.
4. Розкладіть тісто по невеликих формочках до середини рівня форми. Пам'ятайте, що в мікрохвильовці тісто сильно піднімається. Якщо формочок немає, можна зробити шоколадний кекс у кухлі, придатному до використання в мікрохвильовці або невеликій піалі.
5. Поставте в мікрохвильовку на максимальну потужність. Через півтори хвилини витягніть готові кекси, якщо ви їх готуєте в невеликих формочках. Через 3 хвилини, якщо готуєте в кухлі. Час приготування залежить від розміру форм. Коли кекси будуть готові, ви одразу зрозумієте - тісто піднялося і затверділо, з'явився смачний запах свіжоспечених кексів.
6. Дочекайтеся, коли кекси трохи охолонуть і витягніть їх із форми. Якщо ви готуєте кекси в кухлі, можна їсти з кухля десертною виделкою. Зверху кекси можна посипати цукровою пудрою, тертим шоколадом тощо.
НАПІЙ ( ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД)
Найбільш декадентський рецепт гарячого шоколаду полягає в тому, щоб просто залити гарячим молоком шматочки якісного чорного шоколаду, збиваючи, поки вони не розчиняться. Немає необхідності робити це на плиті. Нагрійте молоко в мікрохвильовій печі на високій потужності протягом однієї-двох хвилин, уважно стежачи, щоб воно не википіло. Додайте зефір, щоб подати, або додайте мексиканський відтінок додавши щіпку кориці.
Ознайомитись з широким асортиментом мікрохвильових печей Whirlpool, як вбудованих так і окремо стоячих, Ви можете в нашому інтернет магазині Whirlpool-stor за посиланням
Всі поля є обов`язковими для заповнення